dimarts, 13 de setembre del 2011

Escola Vilamar de Calafell



Hola a tothom.

Avui començo la meva primera i llaaaaaaaaaarga substitució d'aquest curs a l'Escola Calafell II; si tot va bé estaré fins al març. Faig de mestra de suport a infantil i psicomotricitat.

Fins aviat!
Hola,
Sé que encara no he posat coses sobre l'escola, però com que també estic a la comissió TIC, ens ha tocat fer el bloc i anar actualitzant la informació allí.
Per tant us deixo aquí l'enllaç del bloc per si voleu anar seguint el que fem.

BLOC DE L'ESCOLA VILAMAR

Des del bloc principal podeu accedir al bloc d'infantil que està a la dreta del mateix.
Adéu!!

El divendres 13 d'abril vaig acabar la meva substitució a l'escola Calafell 2. Han estat 7 mesos intensos i amb molts aprenentatges.

Des d'aquí vull enviar records als meus companys i companyes que hem van fer un dinar de comiat fantàstic. 

També vull enviar una forta abraçada als nens i nenes d'infantil que m'han fet sentir una mestra molt valorada i també molts petons a les meves companyes, la Sara, la Cristina i l'Helena que no m'han deixat mai sola i que sempre m'han ajudat molt. No us oblidaré...

Ens veiem aviat!!

En aquesta escola he fet uns materials per al taller de matemàtiques, els vaig trobar per Internet i em van semblar molt interessants, aquí us els deixo per si els voleu fer a la vostra escola:


CAPSA D'AFEGIR I TREURE (Nivell P3, P4, P5)

Descripció: La capsa d'afegir i treure” és una capsa de cartró amb diferents forats: dos forats en una cara superior amb el signe de sumar, per indicar que serveixen per afegir; un altre forat en una cara lateral amb el signe de restar, per indicar que aquest forat serveix per treure, i un altre forat en una altra capsa lateral amb el signe igual, per indicar que aquest forat serveix per comprovar el resultat de l’operació. Material comptable un a un (boles de vidre, pedretes, en el nostre cas fem servir els ossos de plàstic perquè són atractius per als infants, etc.).
Utilitat: Adquirir una primera comprensió de la suma com a acció de reunir dues quantitats, o d’afegir-ne una a una altra que ja teníem.
Treballar aquesta operació sense tenir pròpiament el material al davant en el moment de fer-la, sinó havent-lo d'imaginar, i així afavorir la seva comprensió i la seva representació mental. Pensem que aquest és un tipus d'activitat molt necessària per anar cap al vertader càlcul, que és mental.

A P3 es fa servir amb quantitats fins a 3-4, aproximadament.
A P4 es fa servir amb quantitats fins a 6-7, aproximadament.
A P5 es fa servir am quantitats fins a 9-10, aproximadament.


Idea extreta de:
GAMAR. Gabinet de Materials i de Recerca per la Matemàtica a l'escola.


MÀQUINA DE CANVIAR QUALITATS (Nivell P4, P5)

Descripció: Capsa de cartró fàcilment manipulable sense fons i amb dues obertures, una per banda, que representen les portes d’entrada i sortida. A la cara de davant ha de tenir un dispositiu que li permeti fixar una targeta amb el senyal de la qualitat canviant.
S’adjunta una mostra d’activitats a realitzar.
Utilitat: Preparar les capacitats lògiques dels nens i nenes per la comprensió de qualsevol tipus d'operació, tant numèrica com geomètrica . És una bona base per al càlcul.
Activitats:
  • Trobar l’element resultant (“sortida”) a partir d'un element donat i del canvi d'una qualitat, prèviament anunciat.

  • Trobar el canvi necessari (“màquina”) per passar d'un element a un altre (que té una sola qualitat diferent) a partir del fet que ens donen l’element inicial i el final.

  • Trobar l’element inicial (“entrada”) coneixent l’element final i el canvi efectuat per la màquina.




Idea extreta de: 
GAMAR. Gabinet de Materials i de Recerca per la Matemàtica a l'escola.



MÀQUINA DELS TAPS (Nivell P5)
Material per a relacionar el nom dels nombres amb la seva grafia, per fer sumes, restes, etc. Es tracta d'enganxar les bases dels taps de llet, suc,… en una base forta i escriure als taps els nombres del 0 al 9; al costat fer diverses targetes, amb el nom dels números (lletra de pal i lligada), amb sumes, amb restes, etc. Els infants posen una targeta i han de posar el tap que correspon a la operació o al text que s'indica. Joc ideal per treballar en racons, tallers, etc. O en aquells moments en que els infants han acabat la feina i tenen una estona.





















Idea extreta de: 
ACTILUDIS: Actividades Lúdicas Creativas.

11 comentaris:

Toni ha dit...

Quina sort ha tingut aquesta escola!!! Enhorabona a tu i als nens, nenes, mestres i families en general de la teva nova escola. Molta sort i endavant!
Toni

Anònim ha dit...

hola vickyyyy, soy karen la mama de paula fernandez de la ginesta, como me ha costado encontrarte, te hechamos mucho de menos aunq ya no vivo en segur, paULA me pregunta siempre q cuando te veremos, hazte un facebook no??? y asi podremos mantener contactooo, un beso y te keremosssss

Vicky ha dit...

Hola Karen

Que alegría saber de vosotras.
Como está la Paula?
La pena es que, por el momento hago el mismo horario en el cole que estoy que el de la Ginesta, por tanto, me será un poco difícil pasar a verlos, pero si tengo la ocasión no dudes de que iré.
Yo también os echo de menos, la verdad es que fuí muy feliz con vuestros niños y niñas.

Besos y recuerdos para Paula.
Por cierto, espero que os gustara el dvd que os dimos a final de curso.

Anònim ha dit...

holaaaaa!!!vicky,soy jessy la mama de nayara de la ginesta que alegria por fin te encontre,por lo que veo estas cerquita.la nay me pregunta muxo por ti,el dvd que nos hicite me encanto llore como una madalena,eres increible muchos besitos!!!!!

Anònim ha dit...

hola vikcy soy karen, me encanto el dvd yo tb llore mucho mas q nada xq ya no vivimos en segur y fue un año increible tanto para paula como para mi, eres una persona genial y te hechamos mucho de menos, paula esta bien aunq no se acostumbra a dnd vivimos ahora xq dice que quiere ir a su cole de siempre que kiere a la vikcy de profe te hecha un monton de menos y yo tb jejejej bueno espero q estes muy bien besitos de nuestra parte

Vicky ha dit...

Hola Karen i Jessy,
Me habéis emocionado con vuestros comentarios.
La verdad es que estuve muy bien, y aprendí muchísimo.
También quiero agradeceros todo el cariño que me disteis durante el tiempo que estuve.
La pena es que cuando haces substituciones, muchas veces, cuando te vas de una escuela, ya es más difícil volver y no puedes ver la evolución de los niños y niñas que tuviste; pero estoy segura de que serán dos niñas muy felices y que harán grandes cosas en la vida.
Como ya os dije lo importante es que sean felices!!!

Un beso.

Cal.ligrama ha dit...

Siiiiiii, Cal.ligrama ja té comentaris.

Vicky ha dit...

Me alegro mucho, ya l he visto, y me dirás qué pasaba. Nos vemos el miércoles....

Anònim ha dit...

Hola Vicky!!!!!
Avui hem fet la sortida al Museu d'Art Modern i ha estat ESTUPENDA!!!!
Gràcies per tot.

Vicky ha dit...

Me n'alegro molt.
Ja m'ho explicareu i ja penjareu alguna fotito.

Per cert qui ets? Je, je.

Records

Anònim ha dit...

Sóc la Helena!!!
De moment intento penjar les de la granja!! jejejejje
Petons